Banderollit ja kangastulosteet

Banderolleilla näkyvyyttä helposti ja kustannustehokkaasti

Banderollit ovat hyvä vaihtoehto erityisesti tapahtumiin, kampanjoihin sekä väliaikaisen näkyvyyden tarpeisiin, niin sisä- kuin ulkokäytössä. Umpi- ja verkko-PVC-kankaista tai polyesterikankaista valmistetut banderollit ovat helppoja ja edullisia näkyvyysvälineitä. Pysyvään mainoskäyttöön tarkoitetut banderollit valmistetaan yleisimmin PVC-kankaille. Mikäli banderollin voidaan olettaa altistuvan tuulelle, kannattaa materiaaliksi valita pinta-alastaan noin 30% rei'itetty verkko-PVC. Ulkokäytössä banderollit kestävät hyvän näköisinä pääsääntöisesti 1-2 vuotta.

Umpi-PVC:llä saavutetaan polyesteriin nähden parempi värikontrasti ja lopputuloksesta tulee varsinkin läheltä tarkasteltuna siistimmän näköinen. Polyesterikankaille tulostetut banderollit ovat miellyttävämpiä käsitellä, asentaa ja irrottaa sekä säilöä. Ne säilyvät siisteinä ja ruttuun menemättöminä pitkänkin säilytyksen ajan. Useimmiten siisteimmän näköinen ja värimaailmaltaan voimakkain lopputulos saavutetaan polyesterille sublimaatiolla tulostaen. Tämä materiaali- ja tulostusmuoto on PVC-kankaisiin verrattuna hintavampaa, etenkin pienissä määrissä valmistettuna.

Jälkikäsittely tehdään banderollin asennuspaikan vaatimusten mukaan. Reunat voidaan vahvistaa tai tarvittaessa niihin ommellaan asennuskujat. Banderolleissa yleisesti käytetyt purjerengastukset onnistuvat luonnollisesti halutun rengasjaon mukaan ja eri kokoisin renkain. Vaihtoehtoisesti asennusta varten voidaan ommella valmiit kiinnitysnarut tai -lenkit.